Au aparut noi dovezi referitoare la acuzatiile aduse fostului ministru Seres in scandalul privatizarilor. Seres ii promitea lui Stancev exclusivitate pe informatii

Rezolutia procurorilor din dosarul privatizarilor energetice aduce probe noi in presupusele relatii "nepotrivite" dintre membrii grupului Stancev si fostul ministru al Economiei si Comertului Ioan Codrut Seres. Din inregistrarile unor convorbiri venite ca probe noi reiese ca unul dintre consultantii implicati in privatizari era neincrezator in demnitarul roman, insa Stancev garanta pentru el.

Una din inregistrari se refera la privatizarea SNG Romgaz, unde consultantul care a cistigat licitatia a fost CSFB, reprezentata de Michal Susak, si el acuzat de tradare in dosar. Cel care se ocupa de "netezirea" relatiei dintre CSFB si autoritatile romane era, potrivit procurorilor, Stamen Stancev. Intr-o discutie telefonica din 27 iulie 2005, intre Stancev si Susak, primul face referire la ministru: "Am vorbit cu prietenul meu (…) pe care tu nu-l placi (…) despre Romgaz".

Motivul pentru care Susak nu-l "placea" pe Seres poate fi dedus din restul conversatiei, in care Stancev ii relateaza reprezentantului CSFB o discutie anterioara cu Seres: "Spune-mi daca ai vreun angajament! A spus: 'Nu am nici un angajament>>, apoi l-am intrebat: Atunci, de ce vorbesti cu alti oameni? Daca vom lucra asa, atunci mai bine sa imi spui dinainte, deoarece nu este frumos". Convorbirile aduse ca probe de procurori dezvaluie si anumite neintelegeri legate de bani: "Eu i-am spus ca nici eu nu sint platit si trebuie sa vedem cum o sa rezolvam, pentru ca… Asteapta (n.r. - Seres) ceva si eu nu stiu ce sa fac. Asta este ceea ce nu imi place de fapt, dar, in rest, lucrurile le-a pus in miscare" - i-a spus Stancev lui Susak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.