Un numar de 34 societati nationale si societati comerciale la care statul este actionar majoritar, aflate in prag de faliment au fost scutite de la plata datoriilor catre bugetul statului (impozite, taxe, contributii si taxa pe valoarea adaugata), potrivit Ordonantei de Urgenta privind unele masuri pentru diminuarea arieratelor bugetare, promulgata de guvern.

Societatile vizate sunt Termoelectrica, Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (Targu Jiu), Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti, Compania Nationala a Huilei, Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului Minvest Deva, Remin Baia Mare, Romarm Bucuresti, Societatea Comerciala Miniera Banat- Anina, SC Baita stei, Cupru Min Abrud, SC pentru inchiderea- Conservarea minelor, Minbucovina Vatra Dornei, CN CFR, Termsal SA Tecuci, Proditerm SA Bistrita, Termica SA Botosani sau Centrala Electrica de Termoficare Brasov SA, ca sa ii amintim numai pe cei mai importanti.

Prevederile acestei OUG nu se aplica pentru impozitele si contributiile cu stopaj la sursa, pentru taxa pe valoarea adaugata datorata in vama si accesoriile calculate la acestea. Ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian, afirma la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, ca datoriile istorice ale companiilor din sectorul energetic care vor fi sterse se ridica la 700-800 milioane euro. Datoriile istorice provin in cea mai mare parte din costurile de restructurare, precum iertarea unor datornici, preturi mentinute artificial etc.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.