Competenta DIICOT a fost schimbata printr-o ordonanta de guvern aprobata n viteza la ultima sedinta de anul trecut a Executivului. Dosarele de crima organizata vor fi "mpartite" cu DNA si celelalte parchete, n functie de cuantumul prejudiciilor.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a introdus si a trecut prin Guvern proiectul sau de ordonanta privind modificarea si completarea Legii 508/2004 privind nfiintarea, organizarea si functionarea n cadrul Ministerului Public a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

BANI PENTRU FLAGRANT

Directia a fost reorganizata ca structura cu personalitate juridica, iar procurorul sef al acestei structuri va fi ordonator secundar de credite, potrivit comunicatului Guvernului. Pentru organizarea si constatarea infractiunilor flagrante sau ocazionate de folosirea investigatorilor sub acoperire, a informatorilor ori colaboratorilor acestora, seful DIICOT are la dispozitie suma de un milion RON, anual. Gestionarea si utilizarea acestor bani se va stabili prin ordinul procurorului-sef.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.