Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie este, din nou, in centrul unui scandal. "Episodului Stantchev" ii survine, acum, arestarea preventiva a sefului structurii de securitate a OPSPI, Sorin Crivat, pentru trafic de influenta si luare de mita. Oficialul a promis sa intervina in favoarea unui afacerist brasovean, in vederea obtinerii unei autorizatii speciale de functionare, in schimbul unei spagi de aproximativ 30.000 de euro. Fost sef al Corpului de Control al Ministerului Integrarii, Sorin Crivat avea si asa o reputatie controversata, fiind plasat in compania a numerosi interlopi.

Seful structurii de securitate a OPSPI, Sorin Crivat, a fost arestat preventiv de judecatorii Tribunalului Brasov, sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce fusese retinut de procurorii anticoruptie. Oficialul este acuzat de incasarea unei spagi de aproximativ 30.000 de euro, in schimbul unor promisiuni neonorate fata de un afacerist local. De altfel, oficialul, fost sef al Corpului de Control al Ministerului Integrarii, era recunoscut drept un personaj controversat. Arestarea lui Sorin Crivat vine in toiul 'Scandalului Stantchev>>, care a zdruncinat, de asemenea, OPSPI.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului este zguduit de scandaluri. "Episodul Stantchev" - care a cutremurat intreaga scena politica romaneasca - este acum urmat de arestarea preventiva a sefului structurii de securitate a OPSPI, Sorin Crivat. Acesta a fost initial retinut pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie brasoveni, pentru ca, ulterior, judecatorii Tribunalului Brasov sa dispuna arestarea sa preventiva pe termen de 29 de zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.