Fostul ministru al Comertului si Industriilor, Codrut Seres, a fost acuzat oficial de tradare, procurorii DIICOT dispunand inceperea urmaririi penale, sub acuzatiile de tradare prin divulgare de informatii secrete catre reteua lui Stamen Stancev

Potrivit Parchetului General, in calitate de ministru si presedinte al comisiei de privatizare a SC Electrica Muntenia Sud S.A, a contribuit "la culegerea, obtinerea si transmiterea de informatii confidentiale care au periclitat securitatea statului". "Scurgerile in presa" sunt confirmate: Seres s-a intalnit cu Stancev, pentru a pune la punct un act normativ privind vanzarea pachetului de 8% din actiunile Petrom, in favoarea Asociatiei salariatilor (PAS) Petrom, controlata de Liviu Luca. Partidul Conservator il sprijna in continuare, mai putin avocatul sau, Sergiu Andon, care in aceasta etapa "nu se va mai ocupa de domnul Seres"!?.

In timp ce ministrul Comunicatiilor Zsolt Nagy era la Cotroceni, audiat de comisia speciala, ex-ministerul Economiei si Comertului, Codrut Seres, fusese dat pe mana procurorilor DIICOT. "Am fost chemat in calitate de invinuit. Este un circ mediatic, orchestrat de Traian Basescu, papusarul acestui circ mediatic, utilizand mana doamnei Macovei. Este un circ, pentru a se arata cat de mult se lupta in aceasta tara. Din pacate, se lupta cu tinerii politicieni", declara Seres cand a intrat la audieri. Procurorii DIICOT

i-au adus la cunostinta acuzatile, acestea fiind de tradare si spionaj. Pe de alta parte, pentru a emite o ordonanta de retinere pe numele lui Seres procedura este destul de greoaie avand in vedere ca el beneficiaza de imunitate fiind parlamentar. Purtatorul de cuvant al Parchetul General, Robert Cazanciuc, ne-a confirmat faptul ca Seres este acuzat de tradare prin divulgare de informatii secrete.

Avocatul lui Seres, si presedintele Comisie juridice din Camera Deputatilor, ne-a declarat ca nu vrea sa comenteze chemarea fostului mi-nistru la DIICOT si nu este in masura sa aprecieze ceea ce se va intampla in continuare. "Acum ma concentrez asupra activitatii mele ca presedinte de comisie", dar, a mai adaugat domnia sa, "nu sunt sigur ca in aceasta etapa ma voi mai ocupa din punct de vedere avocational de domnul Seres"!?

In continuare, Partidul Conservator isi mentine sprijinul pana la capat pentru Codrut Seres. "In mod categoric si fara nici o rezerva ne mentinem sprijinul cu atat mai mult cu cat aceste presiuni de natura juridica au venit in urma declaratiilor domnului Seres ca exista presiuni asupra sa. Dosarul este politic si atata vreme cat nu exista nici o alta dovada, Codrut Seres se bucura de sprijinul PC", ne-a declarat purtatorul de cuvat al partidului, Bogdan Ciuca. In dosarul privatizarilor, procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Codruta Kovesi, a inaintat Comisiei Speciale de la Cotroceni o cerere privind inceperea urmaririi penale impotriva ministrilor Codrut Seres si Zsolt Nagy. La inceputul lunii decembrie, mai exact pe 12 decembrie, incantat, presedintele Basescu declara ca a semnat revocarea din functie a lui Seres si ca a transmis procurorului general "desesizarea", astfel nemaifiind nevoie de avizul Comisiei Speciale de la Cotroceni, procurorul putand incepe oricand urmarirea penala impotriva lui Codrut Seres.

Inca pe postul de ministru al Comertului, Codrut Seres a refuzat sa raspunda in fata Comisiei prezidentiale de aplicare a legii raspunderii ministeriale, delegandu-l, insa, pe avocatul sau, deputatul conservator Sergiu Andon, pentru a depune un memoriu in care sa explice motivele pentru care considera neconstitutio-nala convocarea comisiei in cazul sau, comisie care ar face "concurenta autoritatii judecatoresti".

Parchetul sustine ca Nagy si Seres nu numai ca i-au transmis documente secrete si informatii lui Stamen Stancev, reprezentantul unor firme straine, dar au facut chiar proiecte de legi pentru favorizarea firmelor reprezentate de acesta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.