Seful statului a prezidat, ieri, sedinta CSM, unde a fost avizat Regulamentul de functionare a Ministerului Public

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat, ieri, noul Regulament de functionare a Ministerului Public, in cadrul unei sedinte prezidate de presedintele Traian Basescu. in deschidere, Basescu a tinut sa multumeasca CSM ca l-a "taxat" pentru gratierile din luna noiembrie.

"Va multumesc pentru taxarea presedintelui, pentru cele doua gratieri. A fost corecta concluzia CSM. Am avut un sentiment de jena atunci, pentru ca, intr-adevar, nu s-a facut motivarea asa cum trebuia, nu intra in atributiile presedintelui sa motiveze", a admis Traian Basescu, adaugand ca "nicio institutie nu este perfecta in Romania".

"Prea multe dosare contin vicii de procedura"

Totodata, Traian Basescu si-a exprimat parerea ca exista multe procese care se pierd pe vicii de procedura. "Dincolo de flexibilizarea Parchetului General, avem nevoie sa castigam si credibilitate pentru aceasta institutie, din punctul de vedere al procedurilor. Prea multe dosare de la Parchetul General contin vicii de procedura, cand judecatorul incepe sa vada despre ce este vorba, cred ca o organizare este necesara.

Nu stiu daca fac o gafa, dar poate ca ar trebui sa existe un mic serviciu de verificare a procedurii, nu a dosarelor, orice dosar care pleaca de la Parchetul General cu procurorul care e ancorat in caz. Procedura este destul de complicata si sensibila, si atunci chiar necesita specializare mai buna. Este o sugestie pentru viitor. Poate fi creat un serviciu de verificare a procedurii inainte ca procurorul-sef de sectie sa semneze trimiterea unui dosar catre instanta", le-a recomandat Traian Basescu magistratilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.