Clipe de cosmar pentru un grup de muncitori care se intorcea din Germania pentru sarbatori

Un grup de 46 de muncitori romani care se intorcea acasa din Germania pentru sarbatori a trecut prin clipe de cosmar in Austria. Un autocar al firmei Eurolines Trading, plin cu romani care lucrau in domeniul constructiilor, s-a rasturnat intr-un sant, pe o autostrada din Austria. Au fost ranite 17 persoane, care au fost imediat transportate la spitalele din zona. Pasagerii care au suferit rani usoare au fost externati si trimisi spre casa cu un alt autocar. In spitalul din Viena au mai ramas doi romani, dintre care unul in stare grava.

In accidentul petrecut ieri dimineata, la ora 4.00, 17 muncitori romani au fost raniti. Autocarul in care se aflau 46 de cetateni romani s-a izbit de un tir la Nichelsdorf, la 30 km de granita cu Ungaria. Vehiculul, care apartine firmei Eurolines Trading, venea de la Munchen si trebuia sa ajunga la Bacau. Potrivit unui comunicat al MAE, autocarul se deplasa din Germania spre Romania cu muncitori romani care lucrau legal in domeniul constructiilor, majoritatea originari din judetele Bacau si Neamt.

Compania de transport Eurolines a precizat ca incidentul s-a produs din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in special a poleiului. Autocarul a derapat din cauza carosabilului umed si a intrat in santul de pe partea dreapta a autostrazii. Managerul firmei de transport Eurolines, Dragos Anastasiu, a declarat, pentru NewsIn, ca in accident au fost implicati 46 de romani, din care 17 au fost transportati la patru spitale din zona.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.