Cinci avocati. Atit si-a luat deputatul Nati Meir dupa ce procurorii l-au trimis in judecata pentru inselaciune in dosarul angajarilor pentru Israel

Pentru procesul al carui prim termen este pe 30 ianuarie 2007, Nati Meir si-a luat cinci aparatori. "Mi-am luat cinci avocati, dar nu va spun numele!", ne-a spus ieri acesta. Parlamentarul este cercetat, din 2005, dupa ce 129 de persoane l-au reclamat pentru ca ar fi fost inselate la incheierea si executarea contractelor de mediere intocmite cu SC Orwalsam Trading SRL, firma la care Nati Meir era asociat unic. Potrivit rechizitoriului, prejudiciul a fost estimat la 300 de milioane de lei vechi. Societatea, condusa de Meir pina in 2004, apoi, dupa ce acesta a devenit deputat, de sotia sa, Shaham Shifra, se ocupa cu selectia si plasarea fortei de munca in strainatate.

Comision la negru

Potrivit intelegerii cu firmele din Israel, firma lui Meir trebuia sa le plateasca romanilor biletele de avion spre Israel si sa despagubeasca angajatorii cu cite 1.000 de dolari pentru fiecare lucrator care ar fi parasit locul de munca. Iar persoana care dorea sa lucreze avea obligatia ca la incheierea contractului sa achite o taxa de 5.000.000 de lei vechi si sa depuna niste garantii necesare acoperirii unor eventuale daune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.