Cabinetul lui Leonard Orban va fi condus de Patricia Bugnot, in prezent director in Secretariatul General al Comisiei. Ei i se vor alatura doi romani, un italian si un german

Comisarul roman, Leonard Orban, a decis sa o numeasca in postul de sef de cabinet pe o functionara franceza din Comisia Europeana, Patricia Bugnot, ne-au declarat surse oficiale din Comisia Europeana, sub protectia anonimatului.

Bugnot este in prezent director in Secretariatul General al Comisiei Europene, unde coordoneaza Activitatea de ameliorare a reglementarilor, programarii si studiilor de impact. Se pare ca au existat presiuni politice pentru ca postul de sef de cabinet sa apartina uneia dintre tarile-motor ale Uniunii Europene, Franta.

Aceleasi surse ne-au confirmat faptul ca in functia de purtator de cuvint al comisarului pentru multilingvism va ramine Pietro Petrucci, italianul care a ocupat si functia de purtator de cuvint provizoriu al lui Orban, in perioada dintre desemnarea si confirmarea sa pe functia de comisar.

Comisarul Orban a refuzat sa anunte care sint numele celor pe care a decis sa ii includa in cabinetul sau, subliniind faptul ca de-abia ieri urma sa decida componenta finala a listei: "Eu nu voi face publice aceste nume. Eu o sa spun doar nationalitatea membrilor cabinetului".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.