Procesatorii cred ca singura solutie ca sa poata exporta produse alimentare pe Piata Comuna este ca oficialii romani sa negocieze cu Bruxelles-ul „la singe“.

"Problema este ca reprezentantii nostri nu stiu sa discute si mai ales nu sint in stare sa garanteze ca pot supraveghea asigurarea conditiilor de siguranta sanitar-veterinara. Din aceasta cauza s-a ajuns in situatia ca noi sa fim scosi de pe piata chiar daca sintem membri UE", a spus Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

Presedintele ANSV doarme linistit

Marian Avram, presedintele ANSV, se arata insa optimist, desi este deja sigur ca tara noastra nu va putea exporta porci si produse din carne de porc din cauza reintroducerii vaccinarii impotriva pestei porcine, si de luni Comisia Europeana ne-a interzis total si exportul de pasari si produse din carne de pasare din cauza aparitiei unui caz de pseudo-pesta aviara. "Nu stim cit va fi mentinuta interdictia. Dupa ce se stinge focarul, va trebui sa treaca mai multe luni pina sa se ia in discutie reluarea exporturilor", a spus Marian Avram, presedintele ANSV


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.