Lelut Vasilescu a primit o pedeapsa de un an si sase luni inchisoare pe motiv caar fi pretins 40.000$ pentru a interveni pe langa functionari din Ministerul Muncii
Soarta lui Lelut Vasilescu, tobosarul trupei Compact, va fi decisa maine cand instanta suprema va avea ultimul cuvant in dosarul in care artistul a fost deja condamnat pentru trafic de influenta.
Trimis in judecata de PNA, Lelut Vasilescu a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare conditionata a excutarii pedepsei pe un termen de incercare de 3,6 ani de Tribunalul Bucuresti, sentinta fiind mentinuta si de Curtea de Apel Bucuresti. Instanta suprema are de analizat acum atat recursul PNA, cat si al bateristului trupei Compact. Parchetul s-a aratat nemultumit de pedeapsa, pe care o considera prea blanda in raport cu acuzatia, iar Lelut Vasilescu se considera nevinovat.

Procurorii anticoruptie sustin ca artistul, ajutat de Luminita tipirig, referent de specialitate in cadrul Ministerului Muncii, ar fi pretins in februarie 2003, de la cetateanul german Urich Michael, 40.000$, lasand sa se inteleaga ca ar avea influenta asupra unor inalti functionari din Ministerul Muncii in vederea obtinerii aprobarilor pentru deplasarea la munca in Germania a 49 de persoane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.