Fostul premier Adrian Nastase isi va vinde la licitatia din februarie 2007, organizata de Casa Alis, trei tablouri, printre care si celebra copie dupa Tizian. Evaluata la patru milioane de dolari, lucrarea are ca pret de pornire 12.000 de lei noi
Acum cateva zile, familia Nastase a dus la Casa de licitatie Alis trei tablouri: doua lucrari clasice de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, de autori anonimi, si o copie dupa Tizian evaluata de criticul de arta Petre Romosanu la 4 milioane de dolari. Pretul de pornire la licitatia care va avea loc in februarie anul viitor va fi insa de 12.000 lei noi. Copia dupa Tizian este, potrivit lui Adrian Nastase, foarte reusita si este o lucrare asemanatoare cu scena de familie a lui Tizian expusa la Muzeul Luvru din Paris.

Originalul lucrarii se afla undeva in Germania, spune Nastase, avand in vedere ca si copia este facuta de un german sau austriac. Tiziano Vecellio, Tizian (1490 - 1576), este considerat cel mai mare pictor venetian al secolului al XVI-lea. Printre lucrarile sale cele mai reprezentative se afla "Noli me tangere" - 1511-1512, "Amorul sacru si amorul profan" - 1515, "Infatisarea Mariei la templu" - 1534-1538, "Venus la oglinda" - 1555.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.