Stelian Ogica, cel mai cunoscut jucator la 6/49 din Romania, cel care a ajuns intr-un fel cosmarul Loteriei Romane, revine din nou in atentie. In ianuarie 2001, tanarul din Giurgiu a provocat un adevarat scandal cand a anuntat ca i se furase biletul de la loterie care adjudeca premiul de 1 milion de dolari, recordul din acea perioada. Pana la urma premiul a ajuns la un capitan SPP. De-a lungul a doi ani de detentie, Ogica si-a schimbat de mai multe ori declaratiile, marind de fiecare data suspansul in privinta acestui joc.

Procurorii anticoruptie ar putea deschide un nou dosar in care sa verifice modul in care au fost platite castigurile la Loto "6 din 49". Unul dintre cazurile verificate este cel al lui Stelian Ogica. Anchetatorii vor sa stie in baza caror acte a platit Loteria Romana un milion de dolari angajatului SRI, care pretindea ca este adevaratul castigator al premiului.

Potrivit legii, Loteria Romana ar fi trebuit sa faca plata numai dupa o decizie definitiva a instantei care ar fi certificat ca Stelian Ogica este castigatorul. Scandalul revine in actualitate in urma unui memoriu care echivaleaza cu un denunt facut de Ogica la adresa fostului presedinte al Loteriei Romane, Nicolae Cristea. Potrivit celor de la Biroul de presa as DNA, conform legii, procurorii sunt obligati sa dea curs acestui demers si sa faca verificari. Urmeaza ca in zilele urmatoare Stelian Ogica sa se prezinte la DNA.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.