OMV a transmis, ieri, autoritatilor romane, acordul pentru publicarea contractului de privatizare a companiei Petrom, a anuntat grupul austriac. "OMV a trimis deja un acord oficial pentru publicarea contractului de privatizare a Petrom. Contractul este expresia rezultatului unui proces de negociere foarte deschis, transparent si supravegheat indeaproape, intre Guvernul Romaniei si OMV, respectand standardele internationale", potrivit Biroului de presa al grupului austriac.

Ministrul Economiei si Comertului (MEC), Codrut Seres, a solicitat, saptamana trecuta, companiilor OMV, Gaz de France, E.ON, E.ON Ruhrgas, CEZ si Enel sa-si dea acordul, pana la 28 noiembrie, fata de desecretizarea contractelor de privatizare prin care au preluat firme romanesti din domeniul energiei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), ca CSAT va cere detinatorilor de contracte de privatizare in domeniul energetic, fie ca este vorba despre Petrom sau de distributia de energie electrica sau de gaze, sa le faca publice imediat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.