Ovidiu Ispir, papagalul nevorbitor de limbi straine trimis ca reprezentant mut al Romåniei la Curtea Europeana de Conturi, nu-i deloc un neica nimeni. Pai, il stie Parlamentul Romåniei, il cu­noaste si Senatul Academiei de Studii Economice… Si nu fiindca Parlamentul Romåniei sau Senatul Academiei ar fi vecini de bloc cu domnul respectiv. Ci din alt motiv. E din cauza ca domnul Ispir este inscris la doctorat, la ASE. Si doctoratul lui Ispir are mare legatura cu Parlamentul. Sa vedeti de ce. Vreo patru ani, Ispir nu a facut nimic ca doctorand, asa ca trebuia exmatriculat de Senatul Academiei de Studii Economice.

Ca sa scape de pedeapsa, Ispir i-a scris o cerere rectorului, in care a zis ca nu a putut sa-si termine lucrarea de doctorat fiindca a lucrat la noua Lege a Curtii de Conturi. |n mod normal, nu conteaza ce faci tu in afara lucrarii, ca ai avut de crescut copii mici, ca ai avut de cules via, ca ai facut curat prin casa/case. Dar de data asta s-a facut abstrac­tie de la regula, pentru ca Ispir a venit la scoala cu parintii, pardon, cu Parlamentul, care i-a rugat frumos pe profi sa-l treaca doctoratul.

La cerere a atasat o hirtie cu antetul Parlamentului, care atesta ca Ispir a lucrat din greu la legea aia. Fituica vine din partea cabinetului deputatului Dan Rusanu, prietenul si protectorul lui Ispir, si e semnata de mai multi deputati. A tinut figura acum. Dar nu poate sa bage aceeasi motivatie si la urma­toarea abatere. Data viitoare sa vina si el cu o scutire medicala mai tare. Sa scrie pe ea ca a fost racit timp de patru ani in folosul tarii si sa fie eliberata de Guvernul Romåniei, chiar de la Ministerul Sanatatii.