Declaratia de avere a liderului UDMR Marko Bela a intrat in atentia procurorilor anticoruptie, dupa ce vicepremierul a declarat ca a obtinut in 2005 din drepturi de autor 90.000 de RON si 16.000 de forinti. "Marko Bela sustine ca a castigat anul trecut din poezii, in conditiile in care nu a publicat nici o carte, mai mult decat a castigat din functiile de vicepremier si senator la un loc, aceste sume la putin peste 88.000 de RON. Nu exista explicatii plauzibile", a spus in repetate randuri avocatul Kincses Elod, fost lider al UDMR Mures, mentor al miscarii radicale maghiare din Romania.

Kincses a cerut de mai multe ori in acest an ca organele competente sa se autosesizeze in acest caz, afirmand de asemenea ca UDMR nu se mai poate numi motorul democratizarii Romaniei in conditiile in care chiar liderul UDMR se opune aparitiei Agentiei Nationale de Integritate care ar putea sa ii ia la puricat averea. Acelasi Kincses Elod spunea ca explicatia oferita de Marko Bela cum ca in 2004 a publicat un volum de versuri in 500 de exemplare pe care l-a reeditat in alte 200 de exemplare in 2005 vanzand totodata drepturile de publicare pentru acestea pentru urmatorii 5 ani unei edituri din Ungaria nu sunt credibile.

In cele din urma, se pare ca organele abilitate au demarat ancheta, solicitand documente justificative de la mai multe edituri din Romania, una dintre acestea fiind chiar editura "Mentor" din Targu-Mures, la care Marko Bela are 22,2% din actiuni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.