Adrian Gorun, secretarul general al MEC, considera ca deputatul PSD "a acoperit cu documente un prejudiciu de 160.000 de euro"

Adrian Gorun - secretarul general al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), a declarat sambata ca va sesiza DNA in legatura cu un prejudiciu de 160.000 de euro produs statului si "acoperit prin documente" de deputatul PSD Victor Ponta, cand acesta conducea Corpul de Control al Guvernului. Gorun a sustinut ca respectivul prejudiciu a fost inregistrat in cazul fondurilor europene folosite de firmele fostului ministru al integrarii europene - Hildegard Puwak.

"Statul a fost prejudiciat cu 160.000 de euro prin felul in care ancheta condusa de Ponta a musamalizat contractele derulate de firmele in cauza. in raportul lui Ponta totul era perfect. in contracte se stia ca, daca firmele falimenteaza, statul va prelua datoriile, iar firmele, evident, au fost falimentate in mod intentionat, ceea ce demonstreaza ca au fost societati create pentru a capusa fondurile UE. Acum, alte contracte nu se renegociaza cu Romania pana nu se lamuresc cele ale familie Puwak", a spus Gorun.

Declaratiile secretarului general al MEC survin dupa ce Victor Ponta l-a acuzat public de faptul ca ocupa ilegal postul de rector al Universitatii "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu. Gorun a negat acuzatiile ce i-au fost aduse de deputatul PSD. Mai mult decat atat, Adrian Gorun a spus ca va inainta un memoriu catre Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, in care va cere ca deputatul PSD sa fie exclus din parlament.

In plus, secretarul general al MEC a anuntat ca-l va da in judecata pe Ponta, pentru ca acesta sa dovedeasca in fata judecatorilor neregulile pe care i le imputa. Reamintim ca deputatul PSD solicitase recent ca, la Universitatea de Stat din Targu-Jiu, condusa de Adrian Gorun, sa fie declansat un control de catre Corpul de Control al Guvernulul, privind modul de cheltuire a banilor. Contactat telefonic, Victor Ponta a spus ca secretarul general al MEC "isi bate Joc de studenti, nu se ocupa de facultate si vine la serviciu doar sambata".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.