Conform dosarului pus de SRI la dispozitia lui Nastasiu, Stamen Stancev s-a intalnit cu Codrut Seres, la sediul MEC si i-a solicitat sa se implice in gasirea unei variante pentru pirvatizari "cu dedicatie"

Dosarul teleghidat Ne aflam in posesia unui document exceptional care ar putea constitui inca o proba ca Parchetul General actioneaza la comanda politica. Este vorba despre Dosarul Privatizarii, care a fost tinut la sertar de catre DIICOT pana la momentul oportun, cand trocul politic n-a mai functionat. SRI a sesizat Parchetul in cazul de fata inca din iunie 2006. Principiul "Te am, pot sa te fac!" functioneaza perfect in politica romaneasca, cu sprijinul nemijlocit al unor procurori corupti. A nu se intelege de aici ca luam apararea celor care fac obiectul unei anchete penale uluitoare, pe care o prezentam in paginile alaturate.

Dimpotriva, observam doar cum aceasta ancheta privind siguranta statului a fost data pe mana unui procuror teleghidat. Daca asa stau lucrurile, ca in sesizarea SRI catre DIICOT, atunci masurile de arestare a vinovatilor si inlaturarea acestora din sistemul crimei organizate institutionalizate trebuiau luate neintarziat si nu tainuite vreme de patru luni. Daca, insa, vorbim despre un dosar fabricat, faptul ca el a ajuns la un procuror indoielnic ne confirma traseul politic al anchetei.

Documentul nostru este Rezolutia semnata de procurorul DIICOT Ciprian Nastasiu in data de 21 noiembrie 2006 prin care dispune inceperea urmaririi penale, pentru infractiuni de spionaj impotriva a mai multi cetateni romani si straini, ultimii, aflati pe teritoriul Romaniei ca reprezentanti ai unor firme de consultanta in domeniul privatizarii. Rezolutia, din care prezentam ample extrase, a fost obtinuta de reporterii Departamentului Antifrauda al ZIUA din interiorul echipei de ancheta condusa de procurorul Nastasiu.

In mod evident, desi nu apar printre invinuiti si, cu toate ca sunt implicati in prezumtive fapte deosebit de grave, tintele sunt doi ministri: Ioan Codrut Seres - ministrul Economiei si Comertului (PC) si Zsolt Nagy (UDMR) - ministrul Comunicatiilor. Dintre acestia, Seres este, fara indoiala, capul de afis.

Data cand procurorul Ciprian Nastasiu, unul dintre cei mai patati executanti ai sistemului, semneaza rezolutia, coincide flagrant cu data cand acelasi Nastasiu obtine NUP (neinceperea urmaririi penale) in cazul Fuga lui Hayssam. Nastasiu fiind cel care l-a pus in libertate pe Omar Hayssam, facilitandu-i, astfel, disparitia. Categoric, putem interpreta acest fapt ca pe un santaj. Semneaza Nastasiu rezolutia, ii semnam si noi NUP.

Data la care Nastasiu pune in aplicare rezolutia (22.11.2006) si ii salta pe invinuiti cu tam-tam pentru audieri ce dureaza pana in miez de noapte, coincide cu data la care are loc CSAT, sub conducerea lui Traian Basescu, unde se discuta chestiuni de siguranta energetica, dar, mai ales, despre privatizari. Anterior acestei sedinte, Basescu, la un forum energetic, l-a atentionat pe Seres in vazul lumii: "Ce, ma, Codrut, ti-e frica ca facem CSAT pentru tine?!" Seres, care cu o zi inainte facea referire la clientela politica si la presiunile care se fac asupra lui pentru monopolizarea pietei de energie. Dupa terminarea sedintei CSAT, Basescu anunta doua chestiuni importante in context: unul, ca a cerut desecretizarea contractelor de privatizare si, doi, ca exista o ancheta la Parchetul General ce are ca obiectiv dosare de privatizare si ca procurorii isi vor face datoria.

Retinem, iar, doua lucruri: ca nici Seres, nici Nagy n-au fost pusi sub acuzare, desi faptele raportate de SRI, unele sustinute - se deduce - de interceptari telefonice, filaje si perchezitii, sunt de natura sa fie cel putin demisi imediat, apoi ca nici unul dintre cei audiati n-a fost retinut, cu toate ca sunt invinuiti de unele dintre cele mai grave prevederi ale Codului Penal. Ei sunt lasati in libertate de acelasi procuror care l-a lasat liber si pe Hayssam. Sa fi fost intregul balci un avertisment? Sau vor urma arestari politice?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.