Pilotul aeronavei MIG 21 Lancer care s-a prabusit in localitatea aradeana, Beliu a fost gasit mort miercuri seara. seful Comisiei de Investigare a Accidentelor Aviatice, generalul de flotila aeriana, stefan Ion, a declarat ca "pilotul a murit la datorie, in timpul misiunii care s-a incheiat intr-un mod tragic".

De asemenea, acesta a mai precizat ca numai dupa ce se va gasi cutia neagra a avionului, vor putea stabili cauzele prabusirii aeronevei. Acest accident este al noualea incident de aceasta natura in care au fost implicate aparate MIG 21 Lancer aflate in dotarea Fortelor Aeriene Romane. Primul avion din acesta categorie s-a prabusit in august 1999, insa nu au existat victime (n.r.-cauza a fost o eroare in tehnica pilotajului). A urmat in iulie 2001, prabusirea un avion al SC Aerostar Bacau, care nu s-a soldat cu morti. in februarie 2002, un alt MIG, de la Baza Aeriana 86 a fost distrus din cauza unei pasari.

In urma accidentului pilotul a decedat. in acelasi an, doar o luna mai tarziu, un aparat al Bazei Aeriene 71 a fost distrus datorita unei defectiuni tehnice, insa pilotul a reusit sa se salveze. A urmat apoi ca in 2004, alte doua aeroneve MIG sa se ciocneasca in zbor din cauza conditiilor meteo nefavorabile, insa echipajele s-au salvat prin catapultare. in martie 2005, o alta aeronava, din aceasi clasa s-a prabusit in zona localitatii insuratei din Braila, fara sa fie inregistrata vreo victima. sefii Armatei intentioneaza ca avioanele MIG 21 Lancer sa fie utilizate pana in 2010 maxim 2012.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.