Mult asteptata audiere a lui Mohammad Munaf in procesul rapirii jurnalistilor romani in Irak a esuat ieri din cauza lipsurilor procedurale. Fostul ghid a putut fi insa vazut si auzit pentru cateva zeci de minute.

A fost nevoie de mai bine de un an pentru ca autoritatile romane sa primeasca sprijinul irakienilor si americanilor in privinta audierii lui Mohammad Munaf, fostul ghid al jurnalistilor rapiti. Si cand, in sfarsit, negocierile s-au terminat cu succes, iar toate mijloacele tehnice au fost puse la punct, audierea s-a dovedit din nou imposibila. De data aceasta au lipsit din "decor" tocmai aspectele juridice care sa dea forta probanta depozitiei.

CONSOLAREA

Cu toate acestea, Mohammad Munaf a putut fi vazut ieri, dupa un an si jumatate, imbracat intr-un kimono galben - uniforma de detinut, fara barba si incadrat de avocatul sau si de un civil. A cerut, in araba, judecatorilor sa asigure protectia familiei sale, "asa cum i-a promis doamna procuror din Romania care l-a audiat in Irak". Desi nimic din timpul videoconferintei nu a demonstrat clar ca personajul din imagine era Munaf, jurnalistul Ovidiu Ohanesian, translatorul de limba araba prezent in sala de sedinta si avocatul lui Omar, Viorel Spanu au sustinut ca l-au recunoscut, fara dubiu, pe Munaf.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.