Zeci de coroane, sute de fete cernite. Nostalgici si curiosi. Prieteni din tinerete, prieteni de familie, colegi sau fosti studenti. Oameni instariti. Copos. Fosti nomenclaturisti injurandu-l printre dinti pe Iliescu. Toti au participat, ieri, la incinerarea Zoei Ceausescu. Ceremonia religioasa de trecere la cele vesnice a Zoei Ceausescu a inceput ieri, in jurul orei 12.00, si a durat aproape doua ore.

S-a desfasurat cu usile inchise, fiind prezenti in biserica numai apropiatii familiei. Cu toate acestea, inca din jurul orei 10.00 au inceput sa soseasca, grupuri-grupuri, cei care i-au fost aproape si au tinut s-o petreaca pe ultimul drum. Fratele, Valentin Ceausescu, singurul dintre cei trei copii ai dictatorului ramasi in viata. Rudele, prietenii, colegii.

Dintre rude, au fost prezenti reprezentanti ai tuturor fostilor unchi sau matusi din partea tatalui (fratii si surorile lui Ceausescu, cu exceptia lui Ion Ceausescu, toti decedati) si ai mamei. Au fost si reprezentantii familiei Barbulescu, de la Scornicesti. si membrii familiei sarlea (Marius sarla, ginerele lui Ion Ceausescu, a fost unul din oamenii care au intemeiat controversata Columna Bank). Au fost si multi dintre cei care i-au fost aproape lui Ceausescu in perioada de stralucire a epocii de aur:

Ion Dinca, zis Teleaga (fost membru al CPEx), stefan Andrei (fostul minstru de externe si ministru adjunct al comertului exterior), Paul Niculescu Mizil si mai multi membri ai familiei sale, printre care s-a remarcat Serghei, cu sotia, si Donca Mizil. Au fost si reprezentantii familiei Maurer, Jean si Adriana Maurer, si Madalin Voicu, prietenul si apropiatul lui Nicusor Ceausescu, dar si Gino Iorgulescu si Paula Iacob. si reprezentanti ai unor partide au venit pentru a aduce un pios omagiu: Lucian Bolcas, vicepresedintele PRM, care a spus despre Zoea ca a fost un mare matematician si ca, in America, se invata matematica dupa o teorema care se numeste "teorema Ceausescu". Bolcas a fost solul Tribunului, care si el a trimis o coroana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.