CSAT i-a cerut ministrului Seres sa faca publice imediat atit contractele de privatizare a Petrom si distributiilor de gaze si electricitate, cit si cele ale „baietilor destepti“. Basescu cere nume si sume

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a cerut descretizarea de urgenta a tuturor contractelor de privatizare a companiilor din sectorul energetic si a tuturor contractelor de furnizare a energiei electrice incheiate cu furnizorii privati a declarat presedintele Traian Basescu, dupa terminarea sedintei CSAT pe care a convocat-o ieri.

"Fie ca este vorba despre distributiile de gaze sau de electricitate, fie ca este vorba despre Petrom, CSAT a solicitat detinatorilor de contracte incheiate cu statul roman ca acestea sa fie date publicitatii imediat. Ministrul Economiei trebuie sa contacteze partenerii de contract si sa-i informeze asupra solicitarii CSAT", a spus presedintele.

El a adaugat ca, desi CSAT nu este o institutie care sa se ocupe de corectitudinea contractelor de privatizare, exista "erori in garantarea securitatii energetice a Romaniei, iar cea mai importanta concluzie este ca astfel de erori nu trebuie sa se mai petreaca".

De asemenea, presedintele a cerut publicarea imediata, eventual pe site-ul Ministerului Economiei, a tuturor contractelor de furnizare de energie electrica incheiate intre societatile de stat si furnizorii privati - asa numitii "baieti destepti". Basescu i-a cerut ministrului Seres "mentionarea numelor firmelor, a actionarilor si a preturilor".

"Petrom, la Parchet pe buna dreptate"

Presedintele a spus, in acelasi context, ca "exista responsabilitati si erori in contractele de privatizare, inclusiv a Petrom, erori de viziune in ceea ce priveste controlul resurselor". Basescu a dat de inteles ca aceste erori au chiar un caracter penal. "Deja, dupa cum ati aflat azi, contractul de privatizare a Petrom se afla la Parchet si constatam ca pe buna dreptate", a spus presedintele.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.