Asasinarea lui John F. Kennedy, la 20 noiembrie 1963, a fost considerata initial ca un act violent intamplator si a socat intreaga natiune. Politia din Dallas si FBI l-au identificat rapid pe Oswald drept unicul asasin al presedintelui. Jurnalul National va prezinta fragmente din "Programat sa ucida", cartea semnata de Mihai Pacepa dedicata acestui tragic eveniment.

Patru capitole din "Programat sa ucida" dovedesc in mod irefutabil ca "aristocratul" George de Mohrenschildt, "cel mai bun prieten" al lui Oswald, din Statele Unite, care a ramas o enigma pentru cercetatorii asasinatului, era de fapt ofiter ilegal sovietic trimis in SUA in 1938 sub o identitate fictiva occidentala.

"In decursul anilor, biografia lui de Mohrenschildt s-a modificat permanent pentru a se adapta diferitelor sarcini ale spionajului sovietic. In timpul nazismului, el era baronul George von Mohrenschildt, fiul unui director german la campurile petrolifere detinute de firma suedeza 'Nobel interests>> in Baku. Spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, cand a devenit clar ca nazistii vor fi invinsi, baronul german a devenit francezul George de Mohrenschildt, care studiase la scoala de comert fondata in Belgia de Napoleon. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, de Mohrenschildt a pretins ca tatal lui a fost un inginer rus care a lucratrec la o societate petrolifera din Ploiesti, Romania, unde a fost capturat si executat de armata sovietica.

In 1956, cand Oswald a fost repartizat la o baza a puscasilor marini din California, PGU l-a insarcinat pe de Mohrenschildt sa il sustina logistic. Dupa ce Oswald s-a intors in Statele Unite, de Mohrenschildt l-a ajutat sa se reintegreze in societatea americana si a devenit ofiterul lui de legatura. Dupa ce Oswald l-a omorat pe presedintele Kennedy, de Mohrenschildt s-a mentinut in umbra. El s-a sinucis in 1977, cu doar cateva ore inainte de a fi interogat de Comisia speciala pentru studierea asasinatelor din Camera Reprezentantilor (House Select Committee on Assassinations).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.