Jandarmii au “incalecat”, ieri, cele 27 de ATV-uri “Polaris”, proaspat achizitionate la pretul total de aproape 1,5 milioane RON, adica circa 15.000 euro bucata. Masivele si puternicele motociclete pe patru roti au fost lansate in prezenta Ambasadorului SUA in Romania, Nicholas Taubman, care a facut o scurta demonstratie in fata presei. Polaris Industries Inc. este furnizorul oficial de vehicule militare usoare pentru armata americana.

Inspectoratul General al Jandarmeriei a intrat ieri in posesia celor 27 de ATV-uri, marca Polaris. Noile motocicletele pe patru roti vor fi folosite de jandarmi la misiuni de interventie in zone greu accesibile, pe drumuri neasfaltate, si patrulare in zonele montane. Astfel, masivele ATV-uri vor fi putea fi intalnite in mediul urban si rural, la munte dar si pe litoral. Acestea sunt usor de manevrat in spatii restranse, pe nisip, noroi sau mlastini, pe teren accidentat cu obstacole, prin paduri, santuri, diguri, zone inzapezite si pante.

Pe scurt, utilizarea acestora va scurta timpul de interventie a jandarmilor la solicitarile cetatenilor din zone greu accesibile. Polaris Industries Inc. este furnizorul oficial de vehicule miliatre usoare pentru armata SUA, colaborand cu statul american inca din 1962 pentru un proiect NASA. Lansarea motocicletelor s-a facut in prezenta ambasadorului SUA in Romania, Nicholas Taubman, care a dat si startul in prima proba pe platoul de festivitati de la sediul IGJ. Cei mai indemanatici jandarmi au facut o demonstratie de viteza si manevrabilitate, mergand chiar si pe doua roti.

Printre caracteristicile tehnice ale puternicelor motocliclete se numara: 2 locuri, motor injectie in 4 timpi, 498 cmc, 14,5 kw, tractiune integrala 4x4. Acestea poarta insemnele jandarmeriei, fiind dotate, in spate, cu o lampa albastra stroboscopica de prioritate. Garantia oferita de producator este de 3 ani, fara limita de kilometri. Jardarmeria a achizitionat 24 de atv-uri cu dotari standard, la pretul de circa 42.000 RON/bucata, si 3 cu d otari suplimentare, la pretul de 57.000 RON.

Valorea totala a contractului este de peste 1,4 milioane RON. Dintre cele 9 societati care au ridicat documentatia pentru procedura de achizitie, doar 3 societati au participat la licitatia deschisa din luna august a acestui an. Conform comunicatului IGJ, SC American Atv SRL a castigat licitatia pe criteriul pretului cel mai scazut, in conditiile respectarii cerintelor de parametrii tehnici, conditii de garantie, livrare si dotari suplimentare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.