Uzina Republica a revenit in proprietatea statului, in urma deciziei de luni a instantei, iar contractele pentru cele 21 de cladiri si 180 de hectare de teren pe care patronul rus le transferase altei societati au fost anulate, potrivit liderului sindical Constantin Dobre.

Instanta a decis, luni, ca uzina Republica sa revina in proprietatea statului, anuland astfel contractul de privatizare catre patronul rus. Totodata, contractele pentru cele 21 de cladiri si 180 de hectare de teren, care fusesera transferate de proprietarul rus catre alta firma, au fost anulate, acestea revenind in proprietatea societatii, cum erau inainte de privatizare.

Presedintele sindicatului "Nicolae Malaxa", Constantin Dobre, a spus ca acum Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) trebuie sa rezolve situatia de la Republica, pentru ca fostii angajati sa-si poata recupera cele sase milionae de euro restante sau chiar si fostele locuri de munca. in perioada iunie 2004-iunie 2005, sindicalistii de la Sindicatul Metal si Malaxa au mai recuperat trei milioane de euro, doua milioane reprezentand salariile restante si un milion plati compensatorii.

SC Republica SA a fost vanduta in luna martie 2003 de catre APAPS unui consortiu de patru firme rusesti care a platit pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni 660.000 de dolari din totalul de trei milioane de dolari.

APAPS a semnat contractul de vanzare a pachetului majoritar de actiuni, reprezentand 99,54% din capitalul social al SC Republica S.A. Bucuresti, in data de 14 martie 2003. Castigator a fost desemnat consortiul, format din S.C Moody -Rom Trading SRL Romania, Moody International Trading Inc. SUA, OOO Tomerso Rusia si ZAO Compania Tomerso Rusia.

Tranzactia a fost evaluata la trei milioane de dolari, dar cumparatorul a platit doar 660 de mii de dolari, potrivit salariatilor . in data de 22 noiembrie 2003, APAPS a decis anularea contractului de vanzare-cumparare, ca urmare a nerespectarii obligatiilor contractuale de catre cumparator.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.