Cu sapte ani inainte de ipoteticul termen-limita pentru aflarea adevarului despre asasinarea lui Kennedy, Pacepa face lumina. A stiut inca din 1963 ca KGB-ul a fost implicat. A avut nevoie de 14 ani pentru a se documenta si a demonstra ca tot KGB-ul a creat "Dragonul"

In 1992 a inceput sa adune documente despre rolul jucat de KGB in uciderea fostului presedinte american, John Fitzgerald Kennedy. A terminat de documentat acest subiect abia anul trecut. Si s-a pus pe scris o carte. "Programat sa ucida" vine sa faca lumina, dupa cum sustine autorul ei, nimeni altul decat Ion Mihai Pacepa.

La 22 noiembrie 1963, presedintele Statelor Unite, John Fitzgerald Kennedy (JFK), era asasinat. Ucigasul sau, Lee Harvey Oswald, avea sa fie asasinat, la randul lui, la numai doua zile dupa ce presedintele fusese omorat. Investigatiile oficiale au stabilit ca Lee Harvey Oswald a fost cel care a comis asasinatul, dar opinia publica este si astazi sceptica in privinta variantei oficiale privind aceasta crima. Teoriile conspiratiei au dat tarcoale acestui caz inca din primele momente de dupa uciderea presedintelui american, nereusind nici in ziua de azi sa fie spulberate, in ciuda tuturor eforturilor depuse.

OBSESIA CELOR 50 DE ANI

Adevarul despre asasinarea lui Kennedy a ajuns punct de reper pentru toate momentele de istorie greu de elucidat; un reper temporal, echivalentul a 50 de ani. Aproape doua generatii au ajuns sa se raporteze la cei 50 de ani pe care-i aveau de asteptat pana la aflarea adevarului despre moartea lui JFK. Pana si romanii au imbratisat acest reper, folosindu-l din plin atunci cand s-a cerut adevarul despre Revolutia din 1989 sau chiar despre rapirea ziaristilor romani in Irak.

1963-2006

Aproape nimeni nu a bagat de seama ca au trecut 43 de ani din cei 50 pe care, teoretic, ii aveam de asteptat cu totii pentru a afla adevarul despre moartea lui Kennedy. Adevarul care sa faca tandari teoriile conspiratiei. Care sa se bazeze pe documente. S-au scris, fara exagerare, mii de texte pe marginea acestui caz. S-au facut filme. Cine l-a ucis pe Kennedy, cine s-a aflat in spatele lui Oswald? CIA? KGB? Mafia? Directorul FBI, J. Edgar Hoover? Vicepresedintele Lyndon B. Johnson? Fidel Castro? Balanta s-a inclinat parca de la inceput in "favoarea" CIA, desi nimic nu a fost dat ca sigur 100%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.