Casnicia fiicei cele mari a presedintelui, Ioana, inceputa in ziua de 19 iulie 2003, s-a inscris de ieri, 14 noiembrie 2006, pe traiectoria descendenta a divortului mediatic, gratie notorietatii celor doi soti

Desfacerea mariajului se va petrece, probabil, usor, deoarece Ioana si Bodo nu au copii. Partajarea bunurilor, in special cele locative, va fi, insa, o problema spinoasa daca partile nu ajung la un acord.

In ziua de 24 octombrie, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, Ioana Marin a depus, prin avocat, cererea de divort, solicitand separarea de Bogdan Marin si revenirea la numele de Basescu.

Nu s-a deschis actiune de partaj, dar aceasta poate surveni si ulterior divortului, daca partile nu se inteleg la departajarea bunurilor.

Primul termen al procesului de divort s-a produs ieri, la o zi dupa ce Ioana sustinuse prima proba la examenul pentru notar si la scurt timp dupa ce tatal ei parasise tara, pentru o vizita in Libia.
Putin dupa ora 13.30, fiica presedintelui a sosit la judecatorie, fiind asteptata de doua colege avocat. Una a intampinat-o chiar afara, cealalta fiind in sala unde completul III judeca cauzele aflate pe rol. De acolo a si chemat-o prin mobil pe Ioana, in momentul in care instanta a epuizat celelalte dosare. In jurul orei 14.00, grefiera a anuntat ca procesul de divort se va desfasura cu usile inchise, in sala de consiliu. Sotul parat, Bodo, nu a venit.

Conform legii, nici nu e obligat sa o faca, casatoria putandu-se desface si in lipsa lui. Daca va fi nemultumit de hotararea instantei, o va putea ataca dupa pronuntare. Judecatorul a decis ca urmatorul termen sa fie 5 decembrie. La iesirea din tribunal, Ioana Marin a rostit presei doar doua cuvinte: "No comment!"

Din datele pe care le detinem, fiica presedintelui este cea care a adus in casnicie o importanta bunastare. Atat locativa, cat si materiala, onorariile ei ca avocat fiind net superioare sumelor incasate de Bogdan "Bodo" Marin din activitatea lui muzicala. E posibil ca bani frumosi sa fi facut si prin firma de constructii la care e asociat sau prin cea cu trabucele cubaneze, insa apropiatii cuplului spun ca tot datorita Ioanei veneau contractele.

Ioana l-a vrut cu orice pret de sot

Povestea de dragoste dintre Ioana Basescu si Bogdan Marin, cunoscut sub numele de Bodo, a luat nastere dintr-o alta pasiune, cea pentru muzica. In urma cu mai bine de cinci ani, fiica cea mare a presedintelui nu rata nici un concert al trupei Proconsul, fiind recunoscuta drept un fan infocat. Deputatul PD Anca Constantinescu a fost cea care le-a facut cunostinta celor doi.

Ea a considerat la vremea aceea ca Ioana si Bodo sunt facuti unul pentru altul si i-a adus fata in fata. Din acel moment, Ioana l-a vrut cu orice pret pe solist, desi acesta era implicat intr-o alta relatie. Trei ani mai tarziu, in 2003, dupa o serie de tatonari, Ioana si Bodo au ignorat atitudinea dezaprobatoare a lui Traian Basescu, la vremea aceea primar general al Capitalei, si au purces la oficializarea relatiei. Desi considera pe atunci ca Bodo presteaza "o munca de lautar", actualul presedinte a oficiat cununia, vadit emotionat. (Pagina realizata de Claudiu Valimareanu, Eva Ion si Una Maria Voicu)

Ultimul imobil obtinut de cuplu de la primarie

Dupa nunta, in vara lui 2003, Ioana Basescu, devenita Marin, prefera sa se mute in apartamentul sotului, situat intr-un bloc din Militari, pe bdul Uverturii. N-au stat prea mult acolo, dupa cum spun vecinii, si s-au mutat. Nu in vila de langa Otopeni pe care le-o donase tatal sau, fiindca acolo stateau parintii si sora cea mica, Elena. Ci intr-un imobil din str. Aviator Sanatescu, unde Primaria Capitalei ii repartizase Ioanei, prin august-septembrie 2003, un apartament nationalizat pentru cabinetul de avocatura. Asa figureaza si in actele de la Barou.

Nu stim daca au reusit sa cumpere apartamentul, in baza vreunei legi, dar ar fi un semn ca tranzactia s-a finalizat, deoarece acum imobilul e intr-o renovare temeinica, beneficiar fiind... Bodo! Fiindca si el, in vara lui 2003 a cumparat cel de-al treilea apartament al bloculetului. Pe lista locativa a mai ramas doar domiciliul conjugal, situat in Corbeanca, intr-o vila de 320.000 de euro, despre care se zice ca au cumparat-o dupa ce au vandut-o pe cea primita de la Traian Basescu. Achizitia s-a facut de la prietenii tatalui de la "Golden Blitz".

Divort ciudat

Prietenii cuplului sustin ca Ioana si Bodo au o relatie foarte frumoasa si sunt cu totii surprinsi de vestea despartirii. In plus, si atitudinea perechii alimenteaza nedumerirea celor care ii cunosc bine. In ultimele zile, Ioana si Bodo s-au afisat impreuna la mai multe evenimente, surazatori, tandri si fericiti, desi la dosar cererea de divort fusese deja depusa de mai multe saptamani. La un concert sustinut de trupa "Proconsul", in urma cu 10 zile, Bodo si-a sorbit pur si simplu sotia din priviri in timp ce era pe scena, iar la randul ei, Ioana l-a fotografiat din toate unghiurile posibile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.