Premierul Calin Popescu Tariceanu va fi operat intr-o clinica din Franta, insa inainte de interventie, acesta va fi supus unei noi evaluari medicale care va avea loc in jurul datei de 20 noiembrie.
Dupa ce a fost examinat in Romania de mai multi medici din strainatate (n.r.-Israel, Elvetia si Franta) s-a hotarat ca operatia sa fie facuta laparoscopic. Este vorba despre o tehnica deosebita, in care va fi facut un tunel in os, traseul va fi realizat prin pozitionare in spatiu, tridimensionala, a explicat o sursa medicala citata de Mediafax. Medicul francez care urmeaza sa-l opereze pe Tariceanu a vizitat Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul Universitar de Urgenta, si a hotarat ca interventia sa se realizeze in Franta, dar nu la Paris.

Decizia a survenit in urma faptului ca operatia este complexa, iar in Romania sunt realizate foarte putine interventii de acest fel, la aceasta grupa de varsta, neexistand precedent pentru un pacient in varsta de peste 50 de ani. Costurile operatiei vor fi achitate de premier, iar data la care aceasta va fi efectuata, va fi stabilita de medici, dupa 20 noiembrie. Tariceanu a fost implicat in data de 25 iulie, in comuna Petresti din judetul Ilfov, intr-un accident de circulatie minor. In timp ce se deplasa cu motocicleta Harley Davidson dinspre DN1 catre localitatea Corbeanca, intr-un viraj la dreapta, premierul a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism Ford Mondeo, condus regulamentar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.