Sefii din Jandarmerie cercetati pentru afaceri cu imobile au fost turnati chiar de soldatii care le-au ridicat vilele si gardul.

Scandalul in care sint implicati capii Jandarmeriei Romane, comandantul Costica Silion si fostul sef al Serviciului Logistica, Nicolae Lecu, a devenit public recent, abia dupa ce s-a aflat ca in rindul simplilor soldati vor avea loc mai multe concedieri. Vestea a dus la o crunta razbunare a celor mici impotriva mai-marilor comandamentului.

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) are postat pe site un telverde unde pot fi sesizate printr-un apel gratuit "faptele de coruptie ale angajatilor MAI". Surse din MAI ne-au declarat ca in ultima vreme s-au primit foarte multe apeluri la telverde 0800.806.806 de la jandarmii care au inteles ca, pentru ca nu au bacalaureatul, vor fi dati afara. Regulile Uniunii Europene spun ca in Jandarmerie vor ramine numai cei care au cel putin liceul. In situatia de a ramine someri sint peste 2.200 de jandarmi. "Frustrati ca vor ajunge pe drumuri si gindindu-se ca oricum nu mai au ce pierde, au sunat si au spus ce stiu", ne-au informat surse din MAI.

200 de apeluri impotriva sefilor

Din cele 200 de apeluri primite in ultima vreme de la Directia Generala Anticoruptie (DGA) din cadrul MAI, foarte multe au fost indreptate impotriva generalului Costica Silion, dar si a colonelului Nicolae Lecu, fostul sef al Serviciului Logistica. Primul este luat in vizor de DGA pentru mai multe abuzuri in functie reclamate la telverde, iar colonelul Lecu, suspendat din Jandarmerie acum o luna, este cercetat de DNA pentru ca si-ar fi ridicat doua vile folosindu-se de 400 de jandarmi pe care ii ducea zilnic, cu masinile Jandarmeriei, sa lucreze la constructii. Mare parte dintre acestia au sunat si ei sa reclame.

Una din sesizari a privit-o pe sotia comandantului Costica Silion, care s-ar fi plimbat cu o masina a Jandarmeriei, un Subaru Legacy. Informatia ne-a fost infirmata, ieri, de comandantul Jandarmeriei, prin Biroul de presa. Alte apeluri au vorbit despre faptul ca "Silion a infiintat nepotismul in Jandarmerie", atunci cind fratele sau, Vasile Silion, a fost numit comandant la Jandarmeria Braila. "Este adevarat ca fratele comandantului este inspector-sef la Braila, insa a ocupat postul prin concurs si inainte ca generalul Silion sa ajunga comandantul Jandarmeriei", a transmis Biroul de presa al Jandarmeriei. Totusi, inainte de a deveni comandant, generalul Silion a fost numarul doi in comandament.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.