Generalul-maior dr. Teodor Frunzeti - la fortele terestre, iar contraamiralul Dorin Danila - la fortele navale
Amiralul Gheorghe Marin - seful Marelui Stat Major General al Armatei - i-a investit in functie, ieri, pe noii sefi ai Statului Major al Fortelor Terestre si la Statul Major al Fortelor Navale. Generalul-maior dr. Teodor Frunzeti a primit functia de sef al fortelor terestre, iar contraamiralul de flotila Dorin Danila a fost uns sef al fortelor navale. Frunzeti a indeplinit functii de comandant de subunitate, ofiter de stat major, lector, conferentiar si profesor la Academia de Inalte Studii Militare, profesor universitar, prorector si loctiitor al comandantului la Academia Fortelor Terestre Sibiu.

El a absolvit Academia de Inalte Studii Militare, Colegiul de Comanda si Stat Major al Fortelor Terestre al Armatei SUA, Colegiul de Aparare NATO (Roma), cursuri de limba engleza si franceza in Statele Unite si Canada. Detine titlul de doctor in stiinte militare si este membru corespondent al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Danila a fost comandant de unitate de lupta si ofiter specialist intr-un divizion de vanatoare submarine, loctiitor al comandantului la o flotila maritima, sef de sectie in Statul Major al Fortelor Navale si comandant al Centrului de Scafandri si al Bazei navale, asa cum precizeaza MApN.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.