Examenele auto se vor desfasura dupa noua legislatie incepand din data de 1 decembrie, cand intra in vigoare noul Cod Rutier. In prezent, Politia lucreaza la modificarea chestionarelor dupa care se va sustine examinarea.

Luna octombrie este ultima in care examenul auto se va sustine dupa vechea legislatie. Cursantii scolilor auto care vor fi examinati incepand din luna decembrie va trebui sa invete noua legislatie auto, potrivit Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, publicata recent in Monitorul Oficial.

MODIFICARI. Persoanele care fac scoala de soferi in alt oras decat cel natal, dar care fac dovada ca au domiciliul sau resedinta in orasul respectiv pot sustine examenul de conducere in orasul unde au facut scoala. Mai mult, cursantii trebuie sa sustina un test de cunostinte teoretice din noul Cod Rutier in momentul inscrierii la scoala de soferi, fisa medicala va putea fi eliberata de medicul de familie, iar persoanele care nu au implinit 18 ani pot face scoala cu trei luni mai devreme de aceasta data.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.