Fostul sef al Centrului de Informatii Externe, Liviu Turcu, a facut ieri o noua vizita la CNSAS pentru a le dezvalui membrilor Colegiului alte taine ale Securitatii. Nici de aceasta data Liviu Turcu nu a adus documente care sa probeze afirmatiile sale legate de fostii colaboratori ai Securitatii.
Liviu Turcu a stat ieri la taclale cu membrii CNSAS mai bine de trei ore, povestindu-le despre munca de informator.

Pentru ca afirmatiile sale sa nu fie puse sub semnul intrebarii, Turcu a spus, desi nu a prezentat pana acum nicio dovada, ca niciun specialist serios in munca de informatii nu i-a contrazis pana acum declaratiile.

Daca Mircea Dinescu a dat crezare spuselor lui Liviu Turcu, Ticu Dumitrescu nu a fost la fel de increzator .
Membru al CNSAS, Ticu Dumitrescu a fost rezervat in ceea ce priveste afirmatiile lui Liviu Turcu. "Undita despre care vorbea Dinescu nu serveste la nimic, daca in balta nu e peste", arata Ticu Dumitrescu ieri.
Liviu Turcu: Jocul a intrat intr-o noua faza
Fostul sef CIE si-a dat seama ca afirmatiile sale sunt puse sub semnul intrebarii, in conditiile in care, pana acum, nu a adus nicio dovada in sprijinul declaratiilor sale si a incercat sa dea o replica. In opinia lui Liviu Turcu"este limpede ca jocul a intrat intr-o noua faza". Acesta a recunoscut ca au aparut unele indoieli in ceea ce priveste credibilitatea sa, dar a raspuns zambind.

"Nu se mai pune problema listei ca atare, ci problema credibilitatii mele. In ceea ce priveste competenta mea, nu-mi ramane decat sa zambesc, pentru ca, pana in prezent, niciun specialist cu adevarat serios in munca de informatii nu a venit sa ma contrazica", a replicat Turcu. Mai mult chiar, fostul sef CIE este convins ca toata lumea este de acord cu el, in conditiile in care clasa politica nu a reactionat prompt la declaratiile lui Turcu. " In mod informal, toata lumea a fost de acord cu mine", a spus Liviu Turcu.

Fostul sef al CIE a fost oarecum deranjat de reprezentantii mass-media care au pus la indoiala dezvaluirile sale, care nu au niciun suport material. Liviu Turcu considera ca asa-zisele atacuri din partea presei "vor sa ii inchida gura" . Mai mult chiar, el a sustinut ca afirmatiile sale ar fi deranjat un grup de interese economice, politice si financiare puternic.
La iesirea din sediul CNSAS, Liviu Turcu a spus ca membrii CNSAS sunt interesati de modul cum functiona departamentul securitatii statului in regimul comunist. Fostul sef al CIE a precizat ca ar putea reveni la CNSAS, daca va mai fi invitat de membrii Colegiului.

Deranjat de declaratiile presedintelui PIN, Cozmin Gusa, Liviu Turcu a spus ca nu il ia in seama pentru ca " nu este un partener de discutii si nu cunoaste munca de informator".

Ticu Dumitrescu: undita nu foloseste la nimic, daca in balta nu e peste

Membru al CNSAS, Ticu Dumitrescu a facut ieri unele comentarii cu privire la dezvaluirile lui Liviu Turcu. Ticu Dumitrescu a spus ca indiciile date de Liviu Turcu nu sunt de niciun folos daca serviciile nu permit accesul CNSAS la arhive sau daca fondurile sunt goale. "Mircea Dinescu spunea - in modul sau plastic de a se exprima - ca Liviu Turcu nu ne-a adus niciun peste, in schimb ne-a lasat o undita. Eu as putea sa adaug ca undita aceasta o aveam. Depinde in ce balta bagi undita, ca degeaba ai undita, daca in balta n-ai peste", a declarat Ticu Dumitrescu.
Membrul CNSAS a recunoscut insa ca Liviu Turcu detine informatii despre fosta Securitate, in conditiile in care a lucrat pe profilul respectiv, dar nu a precizat nimic despre veridicitatea declaratiilor sale.

Gusa are scenarii fanteziste

Presedintele PIN a prezentat ieri, intr-o maniera originala, opinia sa cu privire la lista lui Liviu Turcu. Gusa a venit la conferinta de presa cu planse si scheme, pentru a explica versiunea sa despre toata povestea privind deconspirarea fostilor securisti.
Cozmin Gusa l-a criticat pe Liviu Turcu sustinand ca lista sa nu are niciun fel de probe si din ea lipsesc doua personaje importante, presedintele Traian Basescu si fostul consilier prezidential, Theodor Stolojan. In opinia lui Gusa, "Liviu Turcu realizeaza o manipulare prin omisiune". De manipulare prin omisiune poate fi acuzat insa si Cozmin Gusa, intrucat a uitat sa aminteasca in schema sa de triunghiul Gusa-Andresan-servicii de informatii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.