In plin scandal provocat de acuzatiile lui Liviu Turcu, iata ca vine sa toarne gaz pe foc un alt personaj cu greutate, l-am numit de aceasta data pe liderul PIN, Cozmin Gusa. Astfel, daca Turcu se ocupa de fostii securisti deveniti politicieni, Gusa are alt target: cei care au lucrat cu Securitatea si sint astazi oligarhii Romaniei, intre numele avansate de acesta figurind, la loc de cinste, cele ale unora dintre cei mai bogati romani in viata, Tiriac si Sever Muresan.

Aflat ieri la Bacau, in continuarea turneului de lansare a cartii sale, "10 pacate ale Romaniei", Cozmin Gusa a declansat un atac taios la adresa oligarhilor din lumea economica, pe care i-a acuzat ca manipuleaza clasa politica autohtona pentru a-si atinge scopurile. In fata auditoriului, Gusa a afirmat, citind din cartea sa, ca banii lui Ceausescu au incaput pe iminile unor "fosti conducatori ai intreprinderilor-fantoma de dinainte de `89 cum ar fi George Paunescu, Catarama, Voiculescu si Stolojan``. Acestia au privatizat in folos propriu intreprinderile respective si au pastrat si relatiile economice externe pe care le aveau deja.

Un alt exemplu fat de Gusa a fost cel al rudelor unor fosti nomenclaturisti, precum Nicolae Badea, presedintele clubului Dinamo, ginerele fostului mahar comunist Ion Dinca.

In fine, o a treia categorie de oligarhi e constituita, a spus Gusa, din "oameni care s-au perindat in strainatate sau au fost trimisi acolo cu sarcini precise", pentru a reveni apoi dupa revolutie cu suficient capital. "Ma refer aici la nume precum Ion Tiriac, Sever Muresan, Marcel Avram sau Cristian Burci" afirma in cartea sa liderul PIN.

Ceea ce ar putea insemna, in traducere, ca magnatul Tiriac a fost agent al fostei Securitati, cot la cot cu ceilalti afaceristi pomeniti de Gusa in carte. El a mai spus ca prezenta acestora in prim planul economiei romanesti "a determinat constituirea unei lumi politice putrede, dominata doar de interese obscure, de instrumentarea carora serviciile secrete romanesti nu sint straine``.

Sursa: 7plus.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.