Dupa ce CNSAS a hotarat ca a facut politie politica, Mona Musca risca acum sa ramana si fara mandatul de deputat, succesiunea intamplarilor fiind naucitoare. Verdictul dat de consiliu deputatului Musca, si dupa contestatia domniei sale, ramane, potrivit CNSAS, ca a facut politie politica. In ceea ce priveste contestatia, domnia sa ne-a declarat ca "este dreptul fiecaruia, potrivit legii, sa conteste in instanta decizia CNSAS. Voi actiona in justitie decizia CNSAS si voi astepta hotararea instantei judecatoresti". Numai ca Asociatia Civic Media a facut o plangere penala in care o acuza pe Mona Musca de "fals in acte publice comis in repetate randuri si solicita anchetarea acesteia pentru fals in declaratii".

Fostul liberal Mona Musca a fost ieri subiect de dezbatere in sedinta biroului permanent al Camerei Deputatilor. Conducerea Camerei va trebui sa decida daca Mona Musca isi mai poate continua mandatul de deputat. Numai ca procedura e departe de a fi simpla dupa cum ar crede unii. Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Sergiu Andon ne-a declarat: "Ca demers moral apreciez gestul Civic Media, dar ca demers juridic este, din pacate, un lucru foarte complicat. La Comisie nu putem face mai nimic in caz de sanctiuni pentru abatere disciplinara, sanctiuni care sunt prevazute in regulamentul de ordine interioara. Domnia sa isi argumenteaza afirmatia ca potrivit articolului 208 din regulamentul camerei deputatilor prevede urmatoarele moduri de incetare a mandatului si anume atunci cand s-a facut o ancheta penala urmata de o condamnare in care este prevazuta si retragerea dreptului electoral. In respectiva plangere penala a Asociatiei Civic Media se arata ca Biroul Permanent este obligat sa constate nulitatea mandatului de parlamentar si sa treaca la retragerea prerogativelor de deputat ale Monei Musca.

Ieri, cu asta s-au ocupat deputati pentru ca in final problema sa fie transata de Comisia juridica. "Aceasta plangere penala nu este de competenta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, care poate doar sa ia act", a explicat secretarul forului legislativ, Valeriu Zgonea. Demersurilor negative la adresa domniei sale, Mona Musca le gaseste un scop si anume eliminarea sa din viata publica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.