Ministerul Apararii din Statele Unite a numit o comisie care sa se pronunte in cazul cererii de despagubire a familiei lui Teo Peter. Ultimul cuvant in acest caz il are insa conducerea Pentagonului. Comisia, formata din trei persoane - doi avocati militari si un civil - urmeaza sa aprecieze daca suma de un milion de euro ceruta de avocatii familiei fostului basist de la Compact poate si merita platita de catre Pentagon, potrivit editie electronice a postului Antena 3. Pana acum, despagubirile acordate de Pentagon catre familiile victimelor militarilor americani au variat intre 100.000 si un milion de dolari.

Dosarul mortii lui Teo Peter a ajuns in discutia Pentagonului dupa ce autoritatile de la Bucuresti s-au plans celor americane de verdictul "Nevinovat" stabilit de justitia americana pe numele puscasului marin Cristopher Van Goethen. In decembrie 2004, acesta a intrat cu masina Ambasadei SUA intr-un taxi in care se afla Teo Peter. In urma accidentului, Teo Peter a murit pe loc. Pentru ca avea imunitate diplomatica, Van Goethen a fost scos din tara de catre autoritatile americane a doua zi dupa accident.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.