Documentul redactat de Pierre Moscovici, raportorul Parlamentului European pentru Romania, incurajeaza Bucurestiul sa continue reforma in Justitie

Raportul privind progresele Romaniei pe ultima suta de metri inainte de aderarea la UE, redactat de Pierre Moscovici, raportorul Parlamentului European pentru Romania, incurajeaza tara noastra sa continue reformele in domeniul Justitiei, arata NewsIn. Raportul va fi prezentat luni in Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European si reprezinta raspunsul Parlamentului la Raportul Comisiei Europene, prezentat la 26 septembrie.

Din nou, reforma Justitiei

Europarlamentarul socialist Moscovici incurajeaza Bucurestiul, in raportul sau, sa consolideze reformele din domeniul protectiei copilului, al integrarii minoritatilor (in special cea roma si cea maghiara) si al persoanelor cu handicap.

Reforma Justitiei si lupta impotriva coruptiei sint esentiale pentru Romania, dar tara noastra trebuie sa mai ia masuri si in domeniul "capacitatii de absorbtie a fondurilor structurale din agricultura sau al aplicarii acquis-ului comunitar in anumite sectoare ale sigurantei alimentare". Raportul arata ca Romania are o economie de piata functionala cu o crestere economica de aproape 7% din PIB si o rata a somajului de 5,5%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.