Procurorii DNA Bucuresti cerceteaza inca sase cazuri de retrocedari facute de Prefectura Iasi in care s-au retrocedat peste 150 de hectare de teren cu o valoare de piata ridicata. Anumite surse spun ca fostul prefect, liberalul Radu Prisacaru, favoriza anumite persoane care revendicau suprafete importante.

Subprefectul de Iasi, Teodor Leonte, a dat ca exemplu cazul lui Sculy Logotethi care revendicase peste 40 de hectare si refuzase cateva oferte ale prefecturii (terenuri cu o valoare mai scazuta). "Cel care s-a targuit cu doamna Sculy a fost Radu Prisacaru. La rugamintile disperate ale ei, Prisacaru a acceptat pe loc sa o puna in posesie pe un amplasament cu o valoare de piata mai mare", a subliniat Leonte.

El a mai aratat ca cei care solicitau suprafete importante primeau "oferte neortodoxe" si de la persoane care le cunosteau foarte bine dosarul: "Cunosc cel putin doi cetateni care au venit in audienta si s-au plans ca li s-au solicitat 50.000 euro mita de oameni din afara prefecturii daca vor sa primeasca terenul revendicat. Cei care faceau astfel de presiuni aveau informatii din dosar insa nu stiu cum le-au putut procura. L-am informat pe ex-prefectul de Iasi despre aceste cazuri, le stia. Am incercat apoi amandoi sa indemnam cetatenii care au reclamat sa faca denunt la DNA insa nu s-a intamplat acest lucru".

Prisacaru a negat implicarea sa spunand ca Leonte ar fi cautat terenuri valoroase pe care sa le primeasca petentul: "El a fost cel care a discutat cu fostul sef al ADS. Il sfatuiesc pe Leonte sa se uite la ce gropi a sapat, ca s-ar putea sa cada in ele".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.