Politicienii ale caror nume se regasesc in "lista lui Liviu Turcu" au comentat ieri pentru Jurnalul National aceasta informatie. "Fara relevanta, informatii de scandal aruncate pe piata cu un anumit scop, aberant, jenant ca un tradator sa rezolve problemele Romaniei", sunt cateva dintre reactiile acestora.

Toti au facut trimitere la certificatele de buna purtare primite de la CNSAS.

Deputatul PSD Adrian Nastase a declarat ieri ca, in urma cu cateva saptamani, CNSAS i-a transmis certificatul de necolaborare cu Securitatea, dupa ce institutia a primit o noua transa de dosare de la serviciile secrete. "Nestiind unii dintre colegii nostri ca domnul Liviu Turcu ar avea o lista proprie, au solicitat, in ultima vreme, clarificarea pentru a zecea oara a situatiei mele. CNSAS mi-a transmis in urma cu cateva saptamani, dupa ce a primit mai multe dosare de parlamentari de la serviciile de informatii si din care rezulta ca am avut doua dosare de urmarire informativa in 1989, scrisoare prin care imi comunica ca a investigat toate aceste fonduri documentare de la unitatile respective si ca nu exista elemente care sa justifice colaborarea mea cu Securitatea", a declarat Adrian Nastase.

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a negat ca ar fi colaborat cu Securitatea si a anuntat ca o sa-l dea in judecata pe Liviu Turcu pentru calomnie. "Am fost verificat de CNSAS de foarte multe ori si nu am nimic impotriva sa fie verificat orice fond arhivistic", a mai spus Hrebenciuc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.