Fostul presedinte al CJ Gorj acuza ca problemele sale cu DNA-ul au fost create de un afacerist impins de la spate de Nastase & Cozmanca

Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, a fost audiat, vineri, de Tribunalul Gorj in legatura cu modul in care a finantat, in perioada in care acesta era in functie, lucrarile de modernizare a trei imobile aflate in proprietatea sa. Audiat peste doua ore in dosarul in care a fost cercetat de DNA pentru modul in care a modernizat o casa mostenita de la o matusa (fost muzeu si fosta policlinica a orasului) si alte doua imobile, Mischie a respins acuzatiile de "primire de foloase necuvenite" aduse de patronul companiei de constructii ARC SA Carbunesti, Clement Mocanu, si chiar a lacrimat la un moment dat.

"Sunt un om sensibil, domnule presedinte, am fost al 15-lea copil in familie, stiu care sunt greutatile vietii si care este masura muncii fiecaruia. Nu am fost un copil de bani gata, dar cred ca s-a mers prea departe cu atmosfera creata de acest individ, matusa mea fiind o femeie in varsta, care dorea sa isi petreaca ultimele luni sau ani din viata in aceasta casa", a declarat Mischie, suspinand si lacrimand.

In acest context, el a sustinut ca a platit cash catre compania lui Clement Mocanu suma de 1,8 miliarde lei vechi, insa acesta a intarziat lucrarile. Mischie a spus ca atunci s-a certat cu Mocanu si i-a cerut sa urgenteze ritmul lucrarilor, ca sa poata sa isi petreaca sarbatorile de Craciun cu matusa in casa respectiva, iar dupa aceea, Mocanu l-a acuzat ca l-ar fi fortat sa-i faca lucrari de circa 400.000 de euro la casele sale, pentru a putea primi lucrari in minerit si pentru a scapa de controalele fiscului.

In acest context, Mischie l-a acuzat pe afacerist ca ar fi fost impins de anumiti politicieni, precum Adrian Nastase, Octav Cozmanca, Toni Grebla (fost prefect de Gorj), Ion Calinoiu (actualul presedinte al CJ) si Alexandru Busuioc (ex-inspector guvernamental), sa il denunte la DNA. "Ei sunt care l-au ajutat pe Mocanu si l-au pus sa ma denunte, inclusiv Nastase. De acolo a pornit scandalul cu mine. Mie mi-a zugravit casa si sunt anchetat. Lor le-a facut case si sunt bine mersi", a acuzat Mischie, prezentand si o proba in acest sens: o fotografie in care Clement Mocanu aparea impreuna cu politicienii enumerati la o expozitie la Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.