Presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO), Florentin Scaletchi, cercetat pentru trafic de influenta si luare de mita, este in prezent arestat preventiv pentru 29 de zile
"Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea, pentru 24 de ore, in 2 noiembrie 2006, a inculpatului Scaletchi Florentin, presedinte al Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, fapta constand in aceea ca, in cursul anului 2005, sus-numitul, in calitate de presedinte al OADO, a pretins de la denuntator suma de 20.000 de euro si a primit, in trei transe, echivalentul acestei sume reprezentand 24.000 de dolari. Faptuitorul a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) - Sectia penala - pentru reducerea pedepselor aplicate denuntatorului", se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al DNA.

Totodata, Scaletchi este cercetat si pentru infractiunea de luare de mita, constand in aceea ca, in cursul lunii octombrie 2006, in calitate de presedinte al OADO, a pretins de la denuntator suma de 2500 de euro, alaturi de suma de 5000 de euro. Banii ceruti reprezentau, potrivit lui Scaletchi, taxele necesare pentru eliberarea unei legitimatii antedatate pe numele denuntatorului in calitate de membru al OADO. Scaletchi a primit suma ceruta in lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.