Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, i-a indemnat vineri, la Sibiu, pe consilieri juridici din ministerul Finantelor, care participau la o consfaturire, sa "execute" tot ce pot. Bodu a venit la sfarsitul consfatuirii consilierilor juridici din cadrul Ministerului Finantelor Publici, ce avut loc la Sibiu in perioada 1-3 noiembrie, pentru a "verifica" roadele intalnirii.

"Executati tot ce puteti" si "numirea administratorilor-sefi ai fiscurilor locale se va face in curand" au fost doar doua dintre mesajele lui Bodu, potrivit NewsIn, care a laudat organizatorii sibieni pentru modul in care au coordonat evenimentul.

Seful ANAF a cerut participantilor la consfatuirea de la Sibiu sa puna accent pe executarile silite si atragerea raspunderii in solidar, si sa nu meaga pe declararea falimentului, care in opinia acestuia "nu este o optiune pentru ANAF".

Un subiect sensibil ridicat de Bodu la Sibiu a fost cel legat de numirea administratorilor sefi pe judete, care a incins spiritele recent printr-un ordin ANAF, care nu a "trait" decat cateva zile. Participantii au cerut o consulatare in teritoriu cu directorii executivi in acest sens.

"Aceste numiri constituie un drept al sefului ANAF pe care am intentia sa-l folosesc. Ordinul a fost retras nu anulat, pentru ca nu au fost definitivate fisele de post. in maxim o saptamana voi face publica aceasta lista", a precizat Bodu, care a explicat ca vor avea loc si consultarile solicitate.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.