Pentru expertiza tehnica, prin care urmeaza sa se stabileasca valoarea intregului imobil, expertul desemnat de DNA va primi un miliard de lei vechi. Pentru expertiza contabila, persoana aleasa de acelasi DNA va fi platita cu 1,2 miliarde de lei vechi. Expertiza contabila va viza firmele VERTCON, CONINPULS si REGAL GLASS. In acest fel, DNA pune un pret de peste 70.000 de euro pe capul fostului prim-ministru al Romaniei.

Un pret caruia cu greu poti sa-i rezisti, chiar daca el este suportat din bani publici. Ca o comparatie, onorariul in cazul expertului contabil la FNI, unde exista 300 de pagubiti si 10 camioane de documente, a fost de un miliard de lei vechi, iar in cazul RAFO plus 12 firme conexe - de 250 milioane de lei vechi. Nici una dintre expertize un are nici o legatura cu cauza.

CIUDATENII

Un alt paradox, DNA dispune efectuarea acestor expertize dupa mai bine de un an de la inceperea cercetarilor impotriva familiei Nastase. Desi dosarul are la baza un denunt facut de contabila firmei lui Sergiu Sechelariu, DNA a avut grija ca la public sa ajunga informatia conform careia Nastase este cercetat pentru mita sau foloase necuvenite in valoare de 400.000 de euro. De unde a scos DNA aceasta suma, daca abia acum a dispus efectuarea expertizelor?