Presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a recunoscut, ieri, in timp ce se afla pe holurile Tribunalului Bucuresti - unde se judeca dosarul Rompetrol -, ca a contestat in instanta scoaterea de sub urmarirea penala (SUP) a fostului sau colaborator, John Works. Omul de afaceri cere refacerea urmaririi penale, pe motiv ca anchetatorii ar fi introdus in dosar aceeasi persoana cu doua calitati diferite, si anume invinuit si martor sub acoperire.

Potrivit unor surse, Patriciu ar fi cerut ca plangerea lui sa fie judecata in sedinta secreta. Mai mult, la dosarul cauzei exista doua sesizari, dintre care numai una este publica. Cealalta se afla intr-un plic sigilat si contine datele de identificare ale martorului sub acoperire audiat de o comisie rogatorie in sediul amabasadei romane din Statele Unite. Din cuprinsul plangerii reiese faptul ca Dinu Patriciu are convingerea ca martorul cu pricina nu este nimeni altul decat fostul sau colaborator, John Works, care a ales sa colaboreze cu anchetatorii in schimbul scoaterii de sub urmarire penala.

Plangerea inaintata de Patriciu va fi judecata la Tribunalul Bucuresti in 21 noiembrie. Ieri, magistratii TMB au amanat pentru a doua oara judecarea dosarului Rompetrol, dupa ce mai multi avocati au cerut acest lucru pe motiv ca nu s-ar afla in tara.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.