Ion Tiriac a castigat procesul de calomnie intentat saptamanalului francez Le Point in urma publicarii in editia acestuia de la 19 mai 2005 a unui articol referitor la EADS – "Romania: imprudentul contract german", articol considerat de instanta defaimator

Tribunalul de mare instanta de la Paris l-a condamnat pe Franz-Oliver Giesbert, directorul saptamanalului Le Point, gasit vinovat de defaimare publica fata de o persoana particulara. Acesta a fost obligat sa-i plateasca lui Ion Tiriac o amenda delictuala cu titlu simbolic si sa acopere cheltuielile de judecata. Impotriva ziarului Le Point, tribunalul francez a dispus publicarea comunicatului privitor la condamnare, obligatie indeplinita de publicatia respectiva la data de 20 iulie 2006. De asemenea, instanta a statutat ca Le Point sa publice in luna urmatoare datei la care hotararea a devenit definitiva precizarea: "Saptamanalul Le Point, condamnat". Partii romane i s-a comunicat ramanerea definitiva a solutiei la data de 3 octombrie 2006.

POLITIC

Este finalul unei campanii lungi si bine orchestrate de calomnie in care a fost prezentat contractul EADS, folosit ca o arma politica in campania electorala din 2004. Sa ne reamintim ca acest contract care viza securizarea frontierelor a fost incheiat in perioada guvernarii Nastase, iar adversarii politici au contestat, daca nu contractul in ansamblu, ci modul in care au fost implicate firme si persoane publice din Romania acuzate deschis ca si-au insusit bani publici sub forma unor comisioane sau ca parti ale contractului erau suprafinantate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.