1 Noiembrie 2006 , de Alexandru CAUTIS in Actualitate

In atentia Oficiului pentru Protectia Copilului. Saptamina trecuta, am asistat la un abuz grav asupra unui pusti. Pustiul raspunde la numele de Razvan Orasanu si i-a fost tras brutal de sub fund scaunul de presedinte al AVAS-ului. Mai mult decit atit, imediat dupa ce a fost trintit din functie, Razvan a inceput sa fie urecheat de tanti Procuratura. Ca cica la plecare a sustras din AVAS diverse documente oficiale, cu care se jucase el cit fusese presedinte. Toata povestea asta cu documentele sustrase este o manevra a oamenilor mari, mari ca pozitie in politica. In fapt, Orasanu a facut si a luat niste còpii xerox banale, dupa acte cit se poate de nesecretizate. Faptul ca si-a luat omul niste còpii dupa actele publice semnate si intocmite de el cit a fost presedinte al AVAS-ului e cit se poate de normal. Dar gestul lui a luat-o rePD pe o panta anormala, sub imboldul unor colegi subalterni. I

nformatia ca Orasanu a sustras documente la plecarea sa din functie a fost clocita si a pornit de la departamentul logistica din AVAS, unde director este Calin Catalin Chirita, membru PD de vaza. Si a explodat in ziarul Gåndul, intr-un articol semnat de Liviu Vulpe, un ziarist mare specialist in primarii, primarii la care a aspirat si pentru care a pompat bani in campania electorala si Calin Catalin Chirita. Departamentul logistica a fost profund afectat anul acesta de unele decizii ale lui Orasanu. Cum ar fi interzicerea achizitiilor directe, impunindu-se organizarea de licitatii deschise. In al doilea rind, Orasanu a stricat un mega-aranjament de vreo 6.000.000 de euro cu privire la construirea unui nou sediu AVAS.

Dar cea mai mare obraznicie a lui Orasanu a fost sa publice lista datornicilor Bancorex, care, insumat, au dat o gaura de 5 (cinci) miliarde de dolari. Departamentului de logistica si nu numai, pustiul Orasanu i-a stricat jocurile financiaro-politice. Pedeapsa nu putea sa intirzie, deci. Imediat dupa ce s-a speculat in presa ca Orasanu a sustras documente, Parchetul s-a autosesizat brusc. Faza misto e ca autosesizarea, cit si un comunicat de presa s-au produs rapid, chiar in week-end. Semn ca, daca e comanda politica, procurorii lucreaza pe cineva si duminica.

Academia Catavencu

Sursa: Academia CatavencuTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Poveste de adormit copil de la AVAS.