Varujan Vosganian astepta, dupa ce a fost nominalizat, sa fie "primit" si "incurajat" la Cotroceni, sa aiba consultari cu toate partidele si sa fie perceput drept candidatul Romaniei, nu al PNL

Fostul nominalizat la postul de comisar european, Varujan Vosganian, i-a cerut presedintelui Traian Basescu o intalnire inca de vineri, dar solicitarea a ramas fara raspuns de la Palatul Cotroceni. Cel putin asta a sustinut ieri intr-o conferinta de presa fostul candidat la postul de comisar european. Vosganian i-a reprosat public presedintelui lipsa de sustinere dupa nominalizare.

"In mod firesc, dupa nominalizarea mea, ar fi trebuit sa mi se ofere ragazul, in primul rand sa fiu invitat la Palatul Cotroceni, si presedintele Romaniei sa ma incurajeze si sa ma prezinte in fata natiunii ca cel care va reprezenta Romania intr-un moment istoric al vietii sale", s-a plans Vosganian.

Sustinand ca nominalizarea sa s-a produs in conditii "neobisnuite", el a adaugat la lista nemultumirilor si faptul ca nu a apucat sa aiba consultari cu toate partidele parlamentare, astfel incat sa nu fie perceput ca un candidat al PNL, ci drept unul propus de Romania. Vosganian l-a "atins" si pe premier. Cum singura discutie inainte de plecarea la Bruxelles a avut-o cu Tariceanu, Vosganian a dezvaluit ca a fost lasat sa inteleaga ca toate partidele politice il considera candidatul Romaniei.

RETRACTARE

Vosganian a avut insa mai multe sa-i transmita lui Traian Basescu. El i-a cerut sefului statului sa afle "care este sursa si care este motivatia acestei situatii delicate" in care a fost pusa Romania. I-a mai spus presedintelui si ca nu trebuia sa acorde interviul aparut ieri in Jurnalul National, pentru ca a dat un semnal ca "astfel de initiative calomnioase" ar putea avea "legitimare" si chiar "rasplata" din partea sa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.