O eventuala sustragere de documente de la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), avandu-l drept personaj principal pe fostul presedinte Razvan Orasanu, a pus pe jar procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1. Orasanu a carat, in noaptea de joi spre vineri, peste 30.000 de documente fotocopiate. Acesta ne-a declarat insa ca PSD-istii pot sta linistiti. Nu a fotografiat nici un contract de privatizare care sa-i vizeze.

Contactat telefonic, fostul presedinte al AVAS ne-a declarat ca "nu este nimic senzational in acest lucru" si, mai mult decat atat, a actionat "din prudenta". Toate hartiile care au fost ridicate din sediul AVAS reprezinta fotocopii ale tuturor documentelor pe care acesta le-a semnat in perioada mandatului sau, dar si o parte din actele de la Guvern pe care si le adusese la birou.

"Am facut din minima prudenta o fotocopie a fiecarui document pe care l-am semnat in perioada in care am ocupat functia de sef al AVAS. Nu fac parte din categoria celor care au 'spate>> politic si, avand in vedere ca mi-am indeplinit mandatul fara 'pata>>, exista posibilitatea ca niste binevoitori sa nu lase lucrurile asa cum sunt", ne-a declarat Razvan Orasanu, vizibil deranjat de faptul ca Parchetul a declansat o ancheta in urma unor informatii publicate in presa centrala.

Domnia sa ne-a mai precizat ca a ales sa fotocopieze documentele pentru ca nu cumva, vreodata, sa se trezeasca cineva sa spuna ca a facut sau n-a facut un anumit lucru. "Daca cumva va exista vreo indoiala, putem sa inventariem toate actele si sa se realizeze un proces de predare-primire intre mine si actuala conducere. Nu am fotocopiat nici un alt act, in afara celor pe care le-am semnat eu in timpul detinerii functiei de presedinte al AVAS. In aceasta privinta, si PSD-istii pot sta linistiti. Nu este vorba despre contracte de privatizare incheiate in acea perioada. Mi se pare normal sa am fotocopiile actelor de care am raspuns", a mai precizat Orasanu.

Filmul actiunii

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, "ca urmare a articolelor publicate in presa centrala, Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti s-a autosesizat, la data de 28 octombrie a.c., cu privire la faptul ca, in noaptea de 26/27 octombrie, din sediul AVAS au fost sustrase documente fotocopiate care privesc activitatea respectivei institutii".

Procurorii din sectorul 1, impreuna cu ofiteri din cadrul Sectiei 2 Politie, vor efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 242 C.p. care incrimineaza sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, urmand a se stabili natura documentelor sustrase, persoanele implicate, precum si imprejurarile in care s-a produs fapta.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Public, Robert Cazanciuc, a adaugat ca procurorii vor avea misiunea sa ordone si masurile in functie de rezultatul anchetei.
Potrivit presei centrale, fostul sef al AVAS, Razvan Orasanu, ar fi scos din sediul institutiei zeci de mii de pagini de documente, pe care le-ar fi dus intr-o locuinta din apropierea sediului AVAS. Acesta ar fi carat, in noaptea de joi spe vineri, mii de documente ale institutiei, martorii acestui eveniment fiind, potrivit Mediafax, jandarmii care asigurau paza sediului AVAS. Tot acestia au raportat ca fostul presedinte a fost ajutat de vicepresedintele Constantin Botez si de un alt coleg sa transporte bibliorafturile si cele 30.000 de hartii (documente fotocopiate). La iesirea din sediul institutiei, jandarmilor li s-a explicat ca sunt documente personale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.