Citeva zeci de studenti protesteaza la Central European University din Budapesta fata de demisia profesorului lor, Sorin Antohi.
Aproximativ 70 de semnaturi se adunasera pina aseara pentru o scrisoare de protest fata de acceptarea demisiei lui Sorin Antohi. Studenti si absolventi de la CEU, fie de la istorie, fie de la alte specializari, incearca sa determine revenirea acestuia la catedra. Ideea principala cu care incearca sa-si sustina profesorul este aceea ca are o opera stiintifica valoroasa si ca rolul sau in CEU este unul esential.

Printre alte merite ale lui Sorin Antohi invocate in scrisoare este mentionata si infiintarea Centrului de Studii Istorice de la CEU, unde director onorific a fost celebrul Paul Ricoeur. "Diversele evenimente pe care le-a initiat au creat un cadru benefic pentru dialog si dezbateri intelectuale", arata sustinatorii lui Antohi in scrisoarea adresata rectorului si presedintelui de la CEU, Yehuda Elkana, precum si celorlalti membri din conducerea institutiei. In scrisoare se pune accent si pe recunoasterea internationala de care se bucura Sorin Antohi in lumea academica, dovada fiind cursurile sustinute la invitatia unor universitati europene si americane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.