Conflictul declansat vineri intre Dan Voiculescu si ziaristi care a generat o declaratie dura a presedintelui Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu s-a soldat cu anuntul Trustului Intact ca se va retrage din CRP. Cum insa, ulterior, liderul CRP a andresat colegilor de la Intact un comunicat in care isi clarifica afirmatiile, explicand ca de fapt nu i-a insultat, conflictul s-a inchis ieri. Publicam mai jos comunicatul lui Cristian Tudor Popescu si declaratia pe care ne-a facut-o Marius Tuca.

"Stimati colegi jurnalisti ai trustului Intact,
Nu eu am afirmat ca sunteti actualul echivalent al securistilor de dinainte de ‘89. Nu eu am afirmat ca sunteti lipsiti de independenta profesionala. Nu am facut decat sa iau aceste denigrari de maxima gravitate la adresa intregii prese romane si sa le aplic apasat trustului Intact pentru ca sa simtiti cat de jignitoare si nemeritate sunt. Personal, consider ca cei mai multi dintre ziaristii Antenei 1, Antenei 3 si Jurnalului National (cu destui dintre ei am si colaborat de nenumarate ori de-a lungul vremii) sunt profesionisti care se straduiesc sa-si faca meseria cat mai cinstit cu putinta, componentele trustului Intact fiind printre cele mai importante in peisajul mass-media de astazi. Aceeasi convingere o nutresc si in legatura cu suficient de multi dintre ziaristii care lucreaza in presa romana - altfel, as pleca maine din Clubul Roman de Presa si din presa. Prin urmare, n-as avea pentru ce sa-mi cer scuze. Dar, ca sa nu existe vreo umbra de indoiala, prezint fara nici o ezitare scuzele mele profesionistilor cinstiti din trustul Intact care le doresc.

Dar pentru calificarea noastra, a tuturor celor din breasla, drept "noii securisti", aserviti grupurilor de interese, pentru aceasta noua si virulenta tentativa de discre-ditare a presei, cine isi cere scuze, stimati colegi?"Cristian Tudor Popescu,
Presedintele Clubului Roman de Presa

Marius Tuca: "Conflictul s-a stins!"

La solicitarea ziarului nostru, directorul Jurnalului Național, Marius Tucă, ne-a declarat:
"Intrucat in comunicat se preciza că decizia de retrage se menține pană cand Cristian Tudor Popescu iși cere public scuze, iar cum acest lucru s-a intamplat, conflictul nu mai există, este stins. Deci, Trustul Impact rămane in Clubul Roman de Presă".
***
Totul e bine cand se termină cu bine!