La finalul intalnirii pe care premierul Calin Popescu Tariceanu a avut-o, ieri, cu ministrii Vasile Blaga, Monica Macovei si Radu Stroe, s-a ajuns la un numitor comun asupra subiectelor divergente, iar toate problemele aflate in suspensie au fost rezolvate. Astfel, actele normative vor fi luate in dezbatere si ar putea fi aprobate in sedinta de saptamana viitoare a Executivului

Dorind sa puna punct divergentelor primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a convocat, ieri la Palatul Vicoria, o intalnire pe tema pachetului de legi privind securitatea nationala, la care au participat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, si consilieri ai premierului in domeniu.

Dupa incheierea sedintei, purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana marinescu a declarat ca toate chestiunile care au dus la tergiversarea adoptarii pachetului de legi privind siguranta nationala au fost rezolvate. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, va da avizul pentru aceste legi imediat dupa ce modificarii si observatiile vor fi introduse in textul ei. Ne putem astepta ca saptamana viitoare , mai precis miercuri in sedinta de guvern, pachetul de legi sa fie adoptat.

Referindu-se la unele articole aparute in presa, pe marginea acestui proiect, Oana Marinescu a declarat ca premierul Taricenu nu a fost implicat in chestiuni de ordin tehnic. Guvernul nu a putut aproba, in sedinta de miercuri, pachetul de legi privind siguranta nationala pentru ca Ministerul Justitiei nu si-a dat avizul asupra lor.

Potrivit purtatorului de cuvant al guvernului, Oana Marinescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si-a exprimat, in sedinta de guvern, nemultumirea cu privire la faptul ca ministerul condus de Monica Macovei nu a trimis in timp util observatiile cu privire la aceste legi si executivul nu putut sa le discute asa cum era prevazut.

In consecinta, Calin Popescu Tariceanu a solicitat in mod expres Ministerului Justitiei ca miercuri si joi sa aiba loc o discutie la nivel de experti pe aceste observatii. Premierul sustine ca intarzierea adoptarii legilor sigurantei este vina ministrului Justitiei, Monica Macovei. Ministrul i-a raspuns, indirect, ca o astfel de acuzatie este o obraznicie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.